Şalgam Suyu

şalgam suyu

Şalgam Suyu (ev yapımı)

  • 1 adet büyük boy şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
  • 1 adet büyük boy pancar(Rengi ve işin püf noktası)
  • 1 kg. siyah havuç
  • 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 servis kaşığı salamuralık tuz
  • Yarım ekmek
  • 30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
  • 1 adet 10lt lik pet kavanoz

 

 

Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi .Malum şişelenmiş birçok marka uzun süre dayanıklı kalması için katkılı oluyor.İşte sizler için katkısız,ölçülü ve gönül rahatlıyla hazırlayabileceğiniz Ev Şalgam Suyu Yapımı :))

Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından…..Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.

Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor..Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor:(

15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.

15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbenti kavanozdan çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz :))

AFİYET OLSUN

 

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI

  • Şalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç başlı başına A vitamini deposudur.  Bu özelliği ile göz sağlığına katkısı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
  • Şalgam suyu vücut için doğal ve katkısız bir besin kaynağıdır.
  • Antioksidan kaynağıdır.
  • Hücre yenileyici özelliği vardır.
  • Bağırsakları çok iyi çalıştırır ve böylece kabızlığı önler.Fazla kiloların atılmasına yardımcı olur.
  • İştahı açar.
  • Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır.
  • B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır.
  • Mide ve karaciğere faydalıdır.
  • Kalsiyum,potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
  • Kalsiyum-potasyum yönünden çok zengindir ve afrodizyak özelliği vardır.
  • Vücuttaki toksinleri atar, stresten kurtarır.
  • Şeker hastalığına iyi geldiği biliniyor.
  • Özellikle kış mevsiminde grip ve soğuk algınlığına çok iyi geldiği bilinir

Bir Cevap Yazın