Nar Sirkesi nin tatlı narlardan daha kaliteli olacağını unutmayın , Ekşi narlarda sirke daha geç oluşacaktır.
Taze aldığınız narların suyunu sıkın hazırlayın,dilerseniz kabuklarındanda kavanozunuzun içine 100 gram kadar koyabilirsiniz,kabuktaki şifayıda unutmayalım.
3 Bardak Su (içme suyu klorsuz)
6 Bardak Nar Suyu
1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
1 Tatlı Kaşığı Nohut
1 Tatlı Kaşığı Bulgur
1 Parça Ekmeğin Dış Kabuğu
Nohut,Bulgur ve ekmeği tülbent bir keseye koyup kavonaza yerleştirin 1 lt kadar nar suyu ve yarım litre içme suyunu üzerine boşaltın ,iyice karıştırın ve içine 1 çay kaşığı kaya tuzu atıp kavanozun ağzını tülbentle kapatın 15-20 gün bekletin bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin sirke sinekleri oluşup kaybolduktan sonra süzerek başka bir ağzı dar şişeye alabilirsiniz ,sirkeniz ne kadar beklerse o kadar iyi sirke olacaktır ,lazım oldukça kullanabilirsiniz.,ilaç niyetine kullanacak iseniz sabah akşam 2 çorba kaşığı suya karıştırıp içebilirsiniz, tümörden damar sertliğine kadar her derde deva bir sirkedir.