Nar Sirkesi

Nar Sirkesi nin tatlı narlardan daha kaliteli olacağını unutmayın , Ekşi narlarda sirke daha geç oluşacaktır.

Taze aldığınız narların suyunu sıkın hazırlayın,dilerseniz kabuklarındanda kavanozunuzun içine 100 gram kadar koyabilirsiniz,kabuktaki şifayıda unutmayalım.

3 Bardak Su (içme suyu klorsuz)

6 Bardak Nar Suyu

1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu

1 Tatlı Kaşığı Nohut

1 Tatlı Kaşığı Bulgur

1 Parça Ekmeğin Dış Kabuğu

Nohut,Bulgur ve ekmeği  tülbent bir keseye koyup kavonaza  yerleştirin 1 lt kadar nar suyu ve yarım litre içme suyunu üzerine boşaltın ,iyice karıştırın ve içine 1 çay kaşığı kaya tuzu atıp kavanozun ağzını tülbentle kapatın 15-20 gün bekletin bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin sirke sinekleri oluşup kaybolduktan sonra süzerek başka bir ağzı dar şişeye alabilirsiniz ,sirkeniz ne kadar beklerse o kadar iyi sirke olacaktır ,lazım oldukça kullanabilirsiniz.,ilaç niyetine kullanacak iseniz sabah akşam 2 çorba kaşığı suya karıştırıp içebilirsiniz, tümörden damar sertliğine kadar her derde deva bir sirkedir.

Bir Cevap Yazın