Kiraz ve Vişne Sirkesi

Damar hastalıklarında şifa kaynağı kiraz veya vişne sirkesini yapalım

5 Lt lik cam kavanoza sapları çıkarılmış 1,5 kg kirazı koyup 2 Lt su  ilave edelim ,kavanozun içinde elimizle kirazları ezebildiğimiz kadar ezelim ve kavanozun üstünde  5-10 cm boşluk kalıncaya kadar su ilave edip üzerini bir tülbentle kapatalım (varsa 1 kaşık bal ilavesi ile hızlandırabilirsiniz)15-25 derecelik odada ilk 7 günde hergün karıştırmak suretiyle,daha sonra 3-4 günde bir karıştırmak suretiyle 4-5 hafta bekletelim önceleri dipte olan kirazlar yukarıya cıkacak daha sonra tekrar kavanozun dibine ineceklerdir.sirke sinekleri kavanozu ziyaret edip gittiklerinde kavanozdaki posayı süzerek atıyoruz ve 1 kaşık kaya tuzu ilave edip şişelere üstte 1 cm boşluk kalana kadar dolduruyoruz. serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza ediyoruz sirkeniz bekledikçe güzelleşecektir.siz bu arada kullanmaya başlayabilirsiniz.afiyet olsun. Her sabah yarım çay bardağı sirkenin sizi sağlıklı yaşatacağından emin olun.

Bir Cevap Yazın