Şeker hastalığı

Tip 1 diyabetli kişiler genellikle insülin üretmemektedirler. Dışarıdan insülin kullanmak zorundadırlar. Başka türlü yaşamaları imkansızdır.

Tip 1 diyabet, bazen, insüline bağımlı, genetik olarak yönlendirilmiş veya erken başlangıçlı diyabet olarak adlandırılır. Tip 1 diyabetli hastalar genellikle insülini hiç üretmemektedirler.

Tip 1 diyabet herhangi bir yaşta da çıkabilir, fakat genellikle çocuklarda ve genç erişkinlerde oluşur. Hasta kişiler, kanlarındaki glukoz seviyesini kontrol etmek için her gün insülin enjeksiyonu yapmak zorundadırlar. Eğer Tip 1 diyabetli kişiler insülin bulamazlarsa diyabet komasına girerler.

Uluslararası Diyabet Federasyonu, dünyada en az 17 milyon kişide Tip 1 diyabet olduğunu tespit etmiştir.

Tip 2 diyabetli kişilerde, insülin üretimi azdır veya onu yeterince kullanamamaktadırlar.

Genellikle insülin enjeksiyonu gereksinimleri yoktur. Yalnızca diyet veya oral tabletler (ağızdan alınan ilaçlar) ile tedavi olabilirler.

Tip 2 diyabet, insüline bağımlı olmayan diyabet veya geç başlangıçlı diyabet olarak da adlandırılır. Tip 2 diyabetli kişilerin genellikle insülin gereksinimleri yoktur. Genellikle, diyetlerini kontrol ederek, düzenli egzersiz yaparak, ağızdan ilaç ve bazen de insülin alarak kanlarındaki glukozu kontrol edebilirler.

Tip 2 diyabet, 45 yaşından büyük şişman kişilerde en yaygındır. Bununla birlikte, artan obezitenin bir sonucu olarak, çocuklarda ve genç erişkinlerde de yaygın hale gelmektedir. Tip 2 diyabet en yaygın diyabet tipidir, tüm diyabetlilerin %90-95ini oluştururlar.

Eğer tip 2 diyabetli kişilerde tanı erken konmaz ve tedavi edilmez ise, ölüme bile yol açabilen ciddi komplikasyonlar gelişebilir.Tüm dünyada milyonlarca kişi hastalığını bile bilmeden veya yeterli tıbbi bakıma ulaşmadan Tip 2 diyabetli olarak yaşamaktadırlar.

Uluslararası Diyabet Federasyonu, dünyada en az 170 milyon kişide Tip 2 diyabetli olduğunu tahmin etmektedir.

Doktorunuzun uyguladığı tedavi yanında ne yapmalıyız .

1-Alkali Su kullanmayı ve Beslenme şeklini hayatımıza yerleştirmeliyiz.

2-Karbonhidratlardan uzak durmalıyız  çok az siyah Ekmek (öğle) pirinç,tatlı,börek ,baklava vs yi kaldırmalıyız ,

3-Elma sirkesi her sabah 3 kaşık içilmeli,çay limon koyulmadan içilmemeli,limonlu çayda sınır yok,kahve çok az ve üstüne muhakkak su içilmeli

4-Hergün 5 gr Karbonat mutlaka tüketilmeli tercih aç karına alınmasıdır.

5-Sabahları kahvaltıda 1 bardak ekşi nar suyu(hicaz narı) ,1-2 yumurta ,60-70 gram koyun veya keçi peyniri ,5-6 ceviz ,7 adet zeytin      ekmek yok (çay yok veya limonlu)

6-Kuzu ,koyun,hindi,Köy tavuğu,zeytinyağı,tereyağı dışındakiler yenmiyecek.

7-Tatlı isteğinizi yemekten önce 3 adet hurma ile giderebilirsiniz.

8-Yürüyüşü ve hareketli yaşamı ihmal etmeyin.

Önemli not : Şekerli olduğu halde ısrarla yemek isterseniz mutlaka Yoğurt veya ayranla birlikte alınız. veya 1 çay kaşığı tarçınla birlikte tüketiniz.

Bir Cevap Yazın