VİŞNE Mucizesi

Vişne Suyu ve Faydaları

Vişne Suyu Kullanımı ve Faydaları:

Yakut kırmızı rengi ile reçelini yemeğe alıştığımız vişne, içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde, birçok hastalığa karşıkoruma kalkanı yerine geçiyor. Vişneye kırmızı rengini veren “antosiyanin” ise vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor. Kalp ve damar hastalıklarından kansere hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan vişne, kas ağrılarının hafiflemesi, hafıza gelişimi ve kilo dengeleme gibi konularda da etkin rol oynuyor.

Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri, özellikle ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah.
Ferahlatıcı etkisi yüksek bir meyve olan vişnenin şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Diareyi kesmesi ve idrar söktürücü özellikeri, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılma işleminde önemli rol oynuyor. Sindirim sisteminin dengeli ve düzenli fonksiyonu için önemli bir meyve olan vişne ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki; vişnedeki “antosiyanin”ler, kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azaltıyor. sifalibitkileriniz

Yaklaşık olarak 100 – 120 vişnenin antosiyanin içeriğine sahip olan bir şişe vişne suyu, ağrı kesici yerine doğal ve keyifli bir alternatif sunuyor.

Vişne Suyu Yapılışı

1 kg vişne, yaklaşık 1,5 litre su, 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz), yarım limonun suyu. 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. Vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (Tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı.) Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. Soğutup servis yapın.

Vişne sapının faydaları

Meyveleri yedikten sonra çekirdeklerini ve saplarını atarız bazı meyveler vardirki bu meyvelerin ne çekirdeği nede sapları atılır işte bu meyvelerden biri bir çok alanda tükettiğimiz kiraz gillerden olan vişnedir.

Vişne ağacının tıbbi açıdan en etkili ve önemli bölümü meyvelerinin saplarıdır. Vvişnenin (Cerasus vulgaris) meyveleri yenildiğinde saplarını atmayıp gölge ve havadar bir yerde kurutursanız aşağıdaki tıbbi etkileri taşıyan doğal bir ilaç elde edebilirsiniz:
• Vişnenin meyve sapları idrar söktürücüdür.
• Böbrekleri ve idrar yollarını temizler.
• İçerdiği bazı mineraller nedeniyle bedenin su dengesini düzenler.
• Kabızlığı giderir.
• Bedeni güçlendirici toniktir.

 

Bu etkileri sağlamak için : 2-3 tatlı kaşığı kurumuş vişne sapı alınıp 1 bardak suya konularak kaynama noktasına kadar ısıtılır. Daha sonra ateş kısılarak 10-15 dakika daha ısıtma sürdürülür. Böylece elde edilen dekoksiyondan günde üç kez birer bardak içilir

Bir Cevap Yazın