Ev Temizliğinde

Ev Temizliği İçin Pratik Bilgiler
Her kadın, evinin pırıl pırıl ve derli toplu görünmesini ister. Ev
toparlamak ev işlerinin en yorucusudur. Bir gün önce yaptığınız
temizlikten ertesi gün eser kalmaz. Ev temizliği için
faydalanabileceğiniz bazı pratik bilgiler sayesinde daha az yorulup
daha az zaman harcayacaksınız.
Toz Bezleri
Eğer toz bezleri sildiğiniz yüzeye toz bırakıyorsa her toz
alışınızdan sonra durulama suyuna bir miktar gliserin koyun. Bir
dahaki sefere toz beziniz toz bırakmayacaktır.
Evinizi Toparlarken
Temizliğe başlamadan önce doğal olarak evde bir tur atıp şöyle bir
etrafı toparlarız. Fakat bunu yaparken sürekli o odadan o odaya
dolaşmak zorunda kalırız. Bu da epey bir zamanımızı alır. Evi
toparlarken bilimize önünde büyük bir cebi olan bir önlük takarsak
ya da elimize bir sepet alıp bütün yayıntıları biriktirip daha sonra
ait oldukları yerlere koyarsak daha az zaman harcamış oluruz.
Cam Silerken
Cam silerken silme suyuna tuz koyulduğunu hiç duydunuz mu?
Camlarınızı silerken suyun içine biraz tuz koyarsanız hem daha kolay
temizlerin hem de tertemiz, pırıl pırıl olur.
Yerdeki Cam Kırıkları
Herhangi bir cam eşyamız kırıldığı zaman kırılan eşyadan çok yere
saçılan cam parçalarını nasıl toplayacağımızı düşünürüz. Böyle bir
durumda bir parça ıslak pamuğu yerde gezdirirseniz cam kırıklarının
pamuğa takıldığını ve camların kolaylıkla temizlendiğini
göreceksiniz.
Kristal Avizeleri Parlatmak İçin
Kristal avizelermizin baş düşmanı sigara dumanı ve tozdur. Bu yüzden
avizelerimizi sık sık temizlememiz gerekir. Fakat temizlerken
deterjanlı su yerine karbonatlı veya sirkeli su kullanırsanız hem
daha kolay temizlenir hem de daha geç kirlenir.
Çamaşırların Donmaması İçin
Kışın balkona astığınız çamaşırlarınızın donmaması için makinenizin
yumuşatıcı gözüne çok az tuz koyun. Böylece çamaşırlarınız soğuktan
etkilenmeden daha çabuk kurur
Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi
temizlik pratik bilgileri
Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek
için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin

Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek
yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı
su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç
dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.

Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği
makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika
bekletin.

Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol
su ile durulanmalıdır.

Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin
üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir
bezle silin.

Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için
yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.

Çay lekesi:
Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya
batırılmış bir bezle ovulur.
Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda
ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir.Ilık su ile
çalkalanır.

Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum
yakın

Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse
sararan yerler kaybolur.

Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve
haşlarken içine biraz karbonat ilave edin

Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile
sirke koyup çalkalayınız Tertemiz olacaktır.

Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir
kap konur.

Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına
ıslak bir bez yayarak biraz bekletin

Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha
dayanıklı olur.

Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra
durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem
kristalleri parlatacaktır.

Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar
su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin
üzerinde kaynatın. İndirincede önce sıcak suyla daha
sonra soğuk su ile iyice durulayın

Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü
kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı
doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı
sallayın

Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere
daha kolay temizlenecektir.

Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir
naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.

Evinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı
kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman bozulmadığını
göreceksiniz.

Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız
vitaminlerini öldürmezsiniz.

Balık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması
için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve
kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu
unutmayın.

Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için
pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave
edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra,
içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan
eser kalmadığını göreceksiniz.
Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için
ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve
kekik yaprağı koyun.

Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya
koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

Bir Cevap Yazın